Brød

Farmor boller

Min farmor har ALTID haft tjansen at bage boller til de fødselsdage der har været.
I hvert fald til hendes børn og børnebørn.
Det var VERDENS bedste boller.

Dog var det “bare” en Amo opskrift, deres fødselsdagsboller. Opskriften kommer længere nede, ellers kan den også findes bag på Amo melposerne – hvedemel, eller på deres hjemmeside.

Men min lille søde farmor formådede at lave dem så luftige og lækre, at ingen andre boller kunne måle sig med dem.
Og jeg har virkelig kæmpet med at gøre hende kunsten efter.
Jeg synes også at jeg er ved at være rimelig tæt på, og det siger min farfar også 🙂
Om det bare er for at få flere boller, det ved jeg ikke. Men bager med glæde til ham.

Herhjemme i vores lille hjem, er de boller også et kæmpe hit.
Og selvom jeg virkelig er glad for dem, så er det jo altså HVIDE boller.
Jeg har så eksperimenteret lidt med at gøre dem en lille smule sundere, og har derfor skiftet lidt af hvedemelet ud med grahamsmel.
Jeg frygtede lidt hvordan de ville blive modtaget.
Men….
Miko opdagede det på ingen måde ikke, og spiste på livet løs, sidst jeg bagte dem til morgenmad, en søndag morgen.
Christian spiste også ret så begejstret af dem, selvom han vidste de var grovere end normalt.
SÅ fedt – de gik rent ind.

Men som sagt får I lige opskriften her også – som jeg laver den.

Ingredienser
500 gram hvedemel
2 dl mælk
50 gram gær
100 gram margarine
1 æg
50 gram sukker
1 teske salt

Fremgangsmåde
Lun mælken til den er håndevarm, og opløs gæren heri. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt godt i ca. 5 min.

Lad dejen hæve tildækket og lunt ca 20 min til dobbelt størrelse.

Slå dejen sammen, rul den ud til en pølse.
Del dejpølsen i 20 lige store stykker og form til boller
(Jeg laver kun 16 boller)

Sæt bollerne på en bageplade og lad dem efterhæve tildækket og lunt 30-40 min.
Pensl bollerne med æggestrygelse.

Bagetid:
10-12 min på midterste rille i 225° forvarmet ovn (traditionel)
(varmluft 200°)

Forrige Indlæg Næste Indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar