Aftensmad

Ovnret med røget medister

19. april 2016

Jeg har virkelig mange retter som jeg er utrolig stor fan af..

Denne her ved jeg ikke helt hvad hedder, men den vækker ufatteligt gode minder.. Jeg husker at min farfar tit har lavet det til mig, og det smagte himmelsk 😊

 

Så jeg blev jo selvfølgelig også nødt til at introducere denne ret for min kæreste..

Jeg havde faktisk glemt den i en længere periode men kom lige pludselig i tanke om den igen..

Den blev heldigvis modtaget rigtig godt.. Så prøvede jeg at lave den en dag hvor sønnike også var hjemme..

Og nu er den næsten på madplanen hver måned 😂

 

Retten består af røget medister i skiver oven på kartofler og porrer – også i skiver 😉

 

20160413_171749

Kartoflerne skåret i skiver og lagt i et ildfast fad

20160413_172205

Skiveskåret porrer lagt oven på kartoflerne

Den røget medister skåret i skiver og lagt oven på, så den dækker mest muligt

Den røget medister skåret i skiver og lagt oven på, så den dækker mest muligt

Blanding af fløde og tomat pure..

Blanding af fløde og tomat pure..

Den færdige ret lige ovnen

Den færdige ret lige ovnen

Retten "anrettet" på tallerkenen - velbekomme

Retten “anrettet” på tallerkenen – velbekomme

 

Til retten har jeg brugt:

6-700g kartofler

2-3 porrer

1 røget medister (jeg køber den i rema)

1/2 liter fløde

3 dl tomatpuré

Salt og peber

 

Fremgangsmåde:

Kartofler, porrer og røget medister skæres i skiver og ligges lagvis i et ildfast fad.

Fløde og tomat pure røres sammen, salt og peber kan med fordel tilsættes her. Hældes over retten.

Sættes i ovnen ved 200 grader alm. ovn i en time, med staniol over de første 40 minutter.

 

Fortæl endelig jeres mening om retten.

Velbekomme 😃

 

wordswag_1481725501945

Relaterede Indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar